Näin ilahdutat asiakastasi, 10 parasta vinkkiä.

Olen paljon miettinyt eri keinoja asiakaskokemuksen parantamiseen ja "täydellistämiseen". Mietin usein asiakaspalvelijana sitä, miten asiakas kokee kanssani asioinnin ja pitääkö hän tyylistäni hoitaa asioita. Seuraavassa listaan 10 asiaa, jotka minä koen asiakkaana sellaiseksi, jotka ilahduttavat minua ostajana ja tekevät minusta kanta-asiakkaasi.

1. Hoida tilaus kunnolla.

Lue ja ymmärrä mitä halutaan, jos et ymmärrä, kysy ja varmista että olemme samalla linjalla. Tavoitteena on aina onnistunut ostokokemus, ja pienennät omaa riskiäsi sillä, että kuuntelet ja olet kartalla.

2. Ole kärsivällinen

Vaikka en tuntisi alaasi ja kyselen tyhmiä, ole ystävällinen ja selitä ystävällisesti miksi jollain tavalla toimitaan sen sijaan että tuhahtelisit ja ojentaisit minua.

3. Helposti lähestyttävä

Paikan ei tarvitse olla välttämättä suurimman tien varrella, mutta sinne löytäminen pitää tehdä mahdollisimman helpoksi, ja tila viihtyisäksi.

4. Jälkimarkkinointi

Egoani hivelee aina se, kun toimittaja kysyy, mitä sinulle kuuluu, onko tuotteesta ollut apua, HENKILÖKOHTAISESTI, ei siis massaviestillä.

5. Liikelahja
Jo pieni lahja ilahduttaa saajaansa, olen todella otettu siitä, miten paljon täällä Etelä-Suomessa huomioidaan asiakkaita pienin lahjoin. Design VA Oy esimerkiksi antaa asiakkailleen käyntikortin yhteydessä jo pienen lahjan, joka jää ihmisten mieleen paremmin kuin pelkkä kortti. Lisäksi kiireessä ei aina ehdi vakuuttaa persoonallaan, joten tämä on hyvä keino erottautua edukseen. Kysy lisää, info @ designva.fi

6. Tee vähän ekstraa.
Vie tuote asiakkaalle, paketoi se kauniisti, kirjoita käsin kiitokset ostosta, tee vähän ekstraa.

7. Hoida reklamaatiot oikein
Valittaminen on syvältä, mutta me kaikki joudumme sen kanssa tekemisiin. Muista nämä kolme sääntöä reklamaatiota käsitellessäsi: 1. Myönnä virheesi jos sellainen on tapahtunut. Jos ei, pyri ratkaisemaan asiakkaan ongelma 2. Ymmärrä asiakasta, kaikki eivät aina osaa ilmaista itseään tunteiden vallassa nätisti. Älä koskaan provosoidu, vaan kohtele asiakasta kohteliaasti sanoi hän mitä tahansa. 3. Älä selittele, vaan korjaa ongelma.

8. Älä koskaan lyttää kilpailijoitasi tai muita alalla toimivia
Tämä on tökeröä, ja asiakkaasta tuntuu helposti siltä, että sinuun ei voi luottaa.

9. Ole kohtelias
Kiitä, toivota tervetulleeksi, muista käytöstavat.

10. Hymyile
Hymyilevään ihmiseen on aina helpompi luoda pitempiaikainen molempia hyödyttävä suhde. Vaikka päivä olisi perseestä, työnnä ongelmasi sivuun ja ajattele asiakkaan palvelemista hetken taukona ongelmista ja hymyile.

Kysy lisää jeesiä tai tilaa mainoksesi osoitteesta www.designva.fi

Kommentit

Lähetä kommentti

Suositut tekstit