DIY Teippikatastrofit ja miten välttää ne.Kevät on autoilijoiden aikaa. ja uudistumisen. Talven jäljiltä kerääntyneet ikkunateippitilaukset realisoituvat kun teippauskelit lämpenevät riittävästi. Siksi kevät on yksi kiireisempiä aikoja vuodessa mainosalalla. Keväällä nähdään kuka on myynyt kalenterinsa ajoissa. Kenet halutaan samalle työmaalle ja kuka on suosituin. Tämä tarkoittaa myös sitä, että toimitusajat voivat venyä kiireen vuoksi. Ikkunateippauskauden alkamisen lisäksi keväällä töitä teettävät erilaiset tapahtumat, jotka lisääntyvät myös ja siirtyvät ulos.

Luin eri blogitekstejä itsetehdyistä yliteippauksista ja diy projekteista. Jäin miettimään oman firman mainoskampanjaa, kun nykyään pystyn myös toimittamaan teippaustuotteita asiakkaille. Eräässä blogissa oli erinomainen huomio eri teippilaaduista ja siitä, miksi kotona tekevälle se halvin kiinanteippi ei välttämättä ole mikään maailman paras materiaali.

Teippejä ja kalvoja on lukuisia eri laatuja ja niillä on monia eri ominaisuuksia. Ikkunaan sopiva teippi ei välttämättä sovi auton pintaan, eikä auton yliteippaukseen tarkoitettu teippi oikein toimi ikkunassa. Projektista riippuen materiaalin laadulla on väliä. Jos vetelet itse jokkis autoon uutta väripintaa, voit tehdä sen vaikka perus umpivärjätyllä leikkuriteipillä, jossa ei ole edes ilmakanavointia.

Suosittelen kuitenkin lukemaan loppuun jos aiot vaihtaa uuden bemarisi väriä teipin avulla ihan itse.

Yhdessä vaiheessa pari vuotta sitten DC fix niminen teippimateriaali tuli todella suosituksi. Kyseessä oli sisätiloihin suunnattu kuositeippi, jolla pystyi vaihtamaan helposti esimerkiksi keittiökaappien värin, tai kokonaisen huonekalun ilmeen. Monet tuttuni innostuivat tästä hirmuisesti ja onnistuivatkin aika hienosti eri teippausprojekteissaan.

Itse karsastin materiaalia. Miksi?

DC fix herätti minussa ensin kauhukuvia siitä, miten teippi irroitettaessa vie mukanaan kalusteiden maalipinnan tai vähintään jättää koko liimaosansa kaapin tai minkä hyvänsä kalusteen pintaan, eikä sitä siitä irroiteta aivan noin vain. Lisäksi vinyyli on siitä kettumainen pinnoite keittiöön, että se imee esimerkiksi tomaatin, mustikan tai muiden värikkäiden vihannesten ja marjojen väripigmentit itseensä, yksinkertaisesti siksi, koska kyseessä on muovi. Netistä lukiessa joillain näin on käynytkin. Kyse on nimenomaan halvoille monomeereille yleisistä ongelmista. Monomeerissa on muitakin huonoja puolia vrt polymeeriin.

Näillä on sellainen ero, että monomeeri on tarkoitettu lyhyaikaisiin teippauksiin ja siksi se on niin halpa. Polymeeri taas on monivuotinen teippi, jonka valmistajan antama elinkaari vaihtelee 5-10 vuoden välillä. Näiden kahden lisäksi on vielä valuteipit. Valuteippi on materiaali, jota ei valmisteta rullilla vaan valaen.

Mitä tuo nyt sitten tarkoittaa? Rullilla valmistaminen tarkoittaa sitä, että polymeeri tai monomeerivinyyli ajetaan läpi tuotantojärjestelmästä, joka muistuttaa sanomalehtipainoa, eli kalvo seikkailee koko tuotannon läpi rullalla. Valuteippi taas valetaan, eli on levy jolle lasketaan valumateriaali. Ihan basic juttu. Rullavalmistus venyttää teippiä. Tämä taas tarkoittaa sitä, että teipin kutistuminen on suurempaa. Siksi monomeerit on tarkoitettu kohteisiin, jossa tarvitaan halpaa hetken kestävää materiaalia.

Jos ostat halvimmat ikkunateippitulosteet, valmistaudu uusimaan ikkunasi 1-3v kuluessa. Jos tuunaat kotisi DC-Fixillä, tuunaa niitä kohtia, jotka aiot uusia pian. Jos haet pitkäaikaista ratkaisua, valitse laadukkaammat materiaalit, vaikka se tarkoittaisi korkeampaa hintaa. Muista kysyä teipin valmistajan antama ikätakuu.

Polymeeri valmistetaan kyllä rullilla, mutta sen koostumus ehkäisee paljon enemmän teipin kutistumista. Siinä missä monomeeri voi kutistua JOPA 20 mm pitkällä aikavälillä, polymeerissa ja valuteipeissa kutistumismäärä jää jonnekin 5 mm - 0,1mm tienoille.

Tuli teippi mistä tulostimesta tahansa, lähes kaikilla valmistajilla se vaatii kuivumisajakseen VÄHINTÄÄN 12 h - 24h jotta valmistajan takuu säilyy. ainakin 90% tapauksista se on materiaalin ohjeissa määritelty tuolle aikahaarukalle. Jos siis tarvitset tulostetut teipit, pitäisi hälytyskellojen soida, jos joku lupaa sinulle ne 12 tunnin sisällä, etenkin, mikäli tulosteväri ulottuu reunoille saakka. Teipin pitäisi antaa asettua ja kutistua vahapaperinsa kanssa siksi, että sen reunat eivät rupea irvistämään ja liima tarttuu kunnolla asennettaessa.

Miten nämä asiat vaikuttavat taas autoteippaukseen? Siten, että et todellakaan halua autoosi lyhytaikaista monomeeritarraa, jonka asennus on todella vaikeaa, joka kutistelee ja irvistelee ja repsottaa. Et halua ostaa sitä kiinasta tulevaa halvinta teippirullaa, koska sinulla. menee. hermot kun yrität leipoa sitä paikalleen ja jo asennustilanteessa liimapinta eroaa vinyylikalvosta ja tarttuu autoon ilman väriä ja koko teippaus muuttuu katastrofiksi ja rahanhukaksi.

Haluat siis laadukkaan helposti asennettavan teipin, jonka pystyy laittaa myös kaverin kanssa kiinni, joka muotoutuu autoon ja joka pysyy paikallaan. Teipin, joka on valettu, ja joka lämmittäessä jää muotoonsa, eikä nouse pokkauksissa irti. Joka ei erkane liimapinnastaan, vaan pysyy ja kestää niinkuin sen kuuluukin. Sellaisen teipin, jonka pystyy vielä pelastaa jos liimapinnat kohtaavat toisensa, jonka pystyy nostaa irti pellistä ja asemoida uudelleen, ja jonka väri kestää auton pesun.

Tiedän mitä mietit. "Tyypillä on mainostoimisto, miksi uskoisin mitään mitä se sanoo?" Millainen motiivi minulla on suositella sinulle seuraavassa listattavia tuotteita? Jos minulla olisi omat teippilaitteet, olisi motiivit erilaiset, mutta koska ei ole, motiivini on rehellisesti sanoen se, että ihmiset ymmärtäisivät ostaa ja pyytää sitä pikkusen arvokkaampaa teippiä, helpottaisivat omaa elämäänsä ja säästäisivät aikaa ja rahaa. Materiaalien hinta on korkeampi hyvästä syystä, valmistusteknisesti valuteippi vaatii erilaiset valmistuslaitteet ja tilat, eikä tuotantomäärät voi mitenkään vastata rullalla ajettujen teippilaatujen määriä.

Työssäni hankin materiaalit ja työn muilta yrittäjiltä. Tilaan teippien valmistuksen ja asennuksen, ja myyn sen itse asiakkaalleni, omilla kasvoillani, omalla maineellani. Jos myyn asiakkaalle teippiä, joka erottuu liimapinnastaan, nousee reunoilta irvistelemään, kutistuu ja rypistyy ikkunassa, on maineeni ja kasvoni vaakalaudalla. En ota sitä seikkaa kevyesti, enkä takuulla unohda sitä, jos joku myy minulle pitkäaikaista teippiä mutta valmistaakin ne lyhytaikaisesta materiaalista säästääkseen kuluissaan.

Jos tunnet olosi epävarmaksi, etkä halua yrittää teippausta itse, soita minulle niin järjestetään sinulle teippari.

Seuraavassa listaan ne tuotteet, joiden kestävyyden, laadun ja asennettavuuden perusteella voin niitä hyvillä mielin sinulle myydä pitkäaikaisiin kohteisiin, kuten autoon.

1. 3m 1080 -sarjan läpivärjätyt yliteippausteipit. (mun omaan makuun paras näistä)
2. Avery Dennison yliteippausmateriaalit (todella laaja valikoima värejä ja kuoseja)
3. Arlon Tulostusmateriaalit: SLX cast wrap, 6100 XLP ja Arlon läpivärjätyt yliteippausmateriaalit

Kiitos että jaksoit lukea näin pitkälle :) Pysytään kuulolla ja soittele jos tarvitset teippejä.
050 511 6157
(Yliteippausmateriaalit, kiveniskusuojat, maitolasikalvot, suurkuvatulosteet asennuksineen jne)

Kysy jeesiä asiassa osoitteesta www.designva.fiKommentit

Suositut tekstit