Miksi sinullakin pitäisi olla verkkosivut vaikka et koe niitä tarpeelliseksi?Kun verkkosivuista muodostui maailman new normal, alkoi uusi aika, jolloin puhelinluettelo ei enää ollutkaan se, josta asiakas etsi tietoja palveluista. Nykyajan puhelinluettelo on internet, ja jos yritykselläsi ei ole nettisivuja, saatat jäädä paitsi monesta asiasta. Lisäksi nettisivujen puute voi aiheuttaa lisätyötä ja turhia kyselyitä, kun nettikansa joutuu ottamaan yritykseen yhteyttä ja kysymään asioista ”manuaalisesti”. Suuri määrä osaamisestasi saattaa jäädä markkinoimatta, jos asiakkaan tulee joka kerta soittaa sinulle saadakseen tietää vastauksen kysymykseensä. Hyödyt siis nettisivuista seuraavasti:

1. Säästät aikaa kyselijöiltä, voit keskittyä paremmin työhösi
Jos asiakas ei itse löydä hakemaansa tietoa hakukoneesta, ja sitä kautta verkkosivuilta, menetät potentiaalisia asiakkaita, ja aikaa vastaillessasi renkaanpotkijoille. Kohdennettu viestintä todistetusti lisää relevanttien kontaktien määrää, ja vähentää turhaa työtä.

2. Saat osaamisesi muiden tietoon helpommin, vaikka tavoitteesi ei olisikaan löytää lisää uusia asiakkaita
Sinun ei tarvitse opetella ulkoa myyntipuheita ja muistaa jokaista asiaa, kun ilmoitat yrityksesi palvelut netissä. Helpotat myös asiakkaan ostopäätöstä, ja harkintaa, jos kerrot sekä palvelun, että sen hinnan tai arvion hinnasta sivuillasi. Älä pelkää kilpailijoitasi, vaikka he saisivat hintasi tietoonsa, et menetä mitään ja saat arvokkaampia asiakkaita, sillä heille hintasi käy sellaisenaan ja he arvottavat osaamisesi helpommin oikein.

3. Sidosryhmäsi löytävät sinut helpommin
Oletko joskus saanut selvityspuhelun joltain yhteistyökumppaniltasi, toimittajaltasi tai esim kirjanpitäjältäsi, sellaisesta asiasta, jonka vilkaisu verkkosivuille olisi voinut hänelle selvittää, ja säästää sinun aikaasi puhelimessa istumiselta tuottavaan työhön? Minä ainakin olen ja saan niitä vähemmän nyt kun minulla on omat sivut.

4. Netti on nykypäivän puhelinluettelo, kaikki hakevat sieltä yhteystiedot joita tarvitsevat
Ei varsinkaan uuden sukupolven työelämässä selata keltaisilta sivuilta tietoa. Se haetaan googlella, ja jos googlella ei löydy, soitetaan numerotiedusteluun. Puhelinluettelon tarve on pudonnut niin dramaattisesti, että sitä ei nykyään enää jaeta automaattisesti ilmaiseksi. Numerotiedustelu maksaa mansikoita, ja netti on kingi siksi, koska sieltä hakeminen ei maksa.

5. Pärjäät kilpailijoillesi, joilla ei ole nettisivua.
Huolimatta tästä tekstistä, kaikki kilpailijasi eivät säntää heti hankkimaan nettisivuja. Sinulla on silloin etulyöntiasema heihin nähden.

6. Yrityksesi tiedottaminen helpottuu
Jos olet sosiaalisessa mediassa, yrityksesi sivu voidaan linkittää suoraan nettisivuille, jolloin kaikki, mitä päivität yrityksesi facebooksivuilla, näkyy automaattisesti myös verkkosivuillasi, jolloin saat viestisi sivuille näkyviin HETI. Jos esimerkiksi sairastut, tai tilauskirjasi on täynnä, voit kätevästi ja nopeasti päivittää facebookiin tilanteesi, jolloin facebook seuraajasi näkevät tämän ja tieto kulkeutuu suoraan verkkosivuillesi, soittamatta minulle, tai kellekkään muulle, täysin ilman lisäkuluja.

Käytätkö Instagramia? Tai Twitteriä? myös näiden somekanavien feedi voidaan lisätä sivuillesi.

7. Verkkosivun kautta asiakkaat saavat vastauksen kysymykseensä
Silloin kun olet lomalla, voit keskittyä lomailuun paremmin ja unohtaa kyselypuhelut, sillä verkkosivu hoitaa tiedottamisen puolestasi. Asiakkaasi löytävät perustiedot soittamatta sinulle, ja näin voit nauttia altaan reunalla hanaoluesi rauhaisammin.

8. Yrityksesi suositteleminen helpottuu
Tämä on oma lempparini. Kun suosituksia kysytään, tyytyväinen asiakas antaa yrityksen nimen. Tämä on suora yhteys sivuillesi.

9. Kun päätät mainostaa, se on helpompaa
Ensinnäkin siksi, että kun sivustosi on ajan tasalla, hakukoneoptimoitu ja responsiivinen (soveltuu eri laitteille), löydyt paremmin.

Seuraavaksi haluat tietää mitä se maksaa? Itse käytän webhotellia, joka on yksi halvimmista. Vuosittain verkkosivun webhotelli, 500gt tilaa sekä 1 sähköpostiosoite maksavat minulle n. 80€ alv 24%. Jos et tarvitse sähköpostiosoitetta, on hinta halvempi. Hinta koostuu domainmaksusta, sekä verkkosivutilan vuokraamisesta. Mikäli haluat hankkia webhotellin samasta paikasta, tässä linkki: https://oma.domainmaailma.com/aff.php?aff=98

Linkki ohjaa sinut domainmaailman sivuille suosittelulinkkini kautta. Olen tähän saakka ollut tyytyväinen palveluun, palvelukatkoja ei ole ollut ja asiakaspalvelu on suhteellisen ripeää. Kuukausitasolla siis verkkosivun ylläpito maksaa sinulle VAIN 6,60€ joka on aika vähän yrityskuluksi.

Kun webhotelli on hankittu, on siirrettävä domainin alle palvelimelle tavaraa, eli verkkosivutiedostot.

Webhotellin hintaan ei kuitenkaan sisälly vielä verkkosivu itsessään. Tarvitset myös verkkosivun aineiston. Verkkosivujen suunnittelua tekevät monet mainostoimistot ja ne voivat maksaa 500€ tai tuhansia, riippuen siitä, miten laajat sivut tulevat olemaan, miten paljon niitä varten kerätään materiaalia (teetätkö tuotekuvausta jne) ja mitä ominaisuuksia verkkosivulla on.

Minun suunnittelemani ”käyntikorttityyppinen” perussivu, joka ei vaadi juurikaan koodausta vaan on kasattavissa suhteellisen nopeasti, maksaa kuitenkin vain 300€ alv 0%, eikä siihen tule jatkokuluja tai ylläpitokuluja, ellet itse halua sitä päivittää. Miten se voi olla halvempi kuin muilla? Siksi, koska sitä ei koodata, vaan se rakennetaan nopeakäyttöisellä rakennusohjelmalla, joka hoitaa koodauksen kerralla kuntoon puolestani. Voit itse suunnitella haluamasi tekstit sivuille, kuvata kuvat tai hankkia kuvapankkikuvat joita haluat sivuilla käyttää. Mikäli haluat täysin uniikit sivut, pyydä tarjous, sillä silloin käännymme koodarin puoleen. Jos sinulle kuitenkin riittävät siistit responsiiviset perussivut, olen ehkä etsimäsi henkilö niiden suunnitteluun. Olen suunnitellut mainontaa vuodesta 2011 lähtien, ja suunnittelutyöni ovat saaneet mediahuomiota, näkyvät kaupan hyllyillä, ja eräs jopa voitti palkintojakin.

Tutustu asiakkaani verkkosivustoon tästä: www.toiveremontti.fi (300€) tai laajempaan toteutukseen www.tjtammela.fi (750€)

Ihmettelet varmaan miten mainostoimisto voi tarjota palvelua könttäsummalla? Miksi ei voisi? Se vapauttaa myymään palveluja tuotteina, antaa rauhan suunnittelulle, selkiyttää myös minun työtäni ja tekee sinulle ostamisesta helpompaa. Tietenkin sivut voidaan suunnitella tuntiveloitusta käyttäen, niin maksat vartin tarkkuudella vain tehdystä työstä, mutta ensisijaisesti haluan kertoa sinulle siitä mahdollisuudesta, että voit huoletta ottaa paketin jonka laskun summan tiedät jo etukäteen.

Kommentit

Suositut tekstit