Yhteenveto vuodesta 2018

Voi että! vuosi vieri hirmuisella vauhdilla loppuun ja nyt on aika muistella mitä huimia juttuja vuoden aikana tapahtuikaan. Listaan tälläkertaa kuukausijärjestyksessä huippuasiat koska muisti tuntuu haparoivan ja tämä hieno vuosi ansaitsee arvoisensa lopetuksen :)

Tammi-Helmikuu

Vuoden kaksi ensimmäistä kuukautta vietin Kaakkois-Aasiassa seikkaillen ja matkablogia kirjoitellen. Mukana laukussa reissasi pikkuläppäri eikä töitä tehty lainkaan. Maailmaa tuli nähtyä sen verran paljon, että 10 kilometriä ei tunnu enää miltään, ja Suomen ihanan viileitä kesäöitä osaa taas arvostaa. Kaksi kuukautta reissussa opetti myös sen, miten kauan pystyn olla tekemättä mitään ennen kuin kuuppa leviää (7vko)

Maaliskuu

Kotiutuminen maaliskuussa tapahtui rauhallisesti, mutta selkeästi paluutani oli odotettu ja odotin itsekin. Olin iloinen päästessäni takaisin rakkaan harrastukseni pariin ja osallistuin Helsingin Nuorkauppakamarin vuoden 2018 tapahtumatiimin toimintaan. Myös asiakkaat olivat minua kaipailleet ja teinkin jo pari ensimmäistä tilausta maaliskuun puolella.

Huhtikuu

Kunnolla työvauhtiin pääsin jo huhtikuussa. Ensimmäinen kunnon laskutuskuukausi ja riittävä palkanmaksukyky antoi puhtia tulevaan ja valoi uskoa siihen ajatukseen, että yritystoiminnasta voi kehittyä ihan kannattava. Huhtikuun suurin projekti oli Rinne-Laturin uuden Komatsu kaivinkoneen teippaus uudella hienolla omenanvihreällä värillä. Teippauksen suoritti BrandMan, Janne Syrälä. Kaivinkone herätti huomiota siellä sun täällä ja päätyi esimerkiksi diggermans blogiin sekä loppuvuodesta konekalenteriin. Huhtikuussa aloitin myös pari rekkaan liittyvää työtä. Visioimme Kuljetus Auvisen uuden scanian sisustaa, suunnittelimme lowrideriin lisäteippejä ja asentelin niitä. Minulla (autottomalla) oli lainassa ihana seat ibiza ja loppukuusta autottomuus päättyi kun tehtiin kaupat äitin kanssa mersusta.

Järjestin myös kauhajoella Markkinointikahvit joihin osallistui 10 yrittäjähenkistä tai yrittäjää, ja meillä oli todella hauskaa! Pääsin myös osallistumaan Kasvu Open Suupohjaan myllärinä, eli yritysten sparraajana markkinoinnin saralta, ja olen edelleen otettu ja erittäin ylpeä kultaisesta kasvu-open mylläripinssistäni <3

Huhtikuun jymymenestykseksi osoittautui blogikirjoitus hiipuvan kunnan kasvojenkohotuskeinoista, jonka luki monta tuhatta (todennäköisesti kauhajokista) ja joka herätti kiinnostusta kaupunginjohtajaa myöten.

Toukokuu

Toukokuu oli todella hiljainen kuukausi. Myynti jäi pieneksi kun suuremmat projektit siirtyivät kesäkuun laskutukseen. Muistan miettineeni että jatkuukohan tämä hiljaisuus ja mitähän sille voisi tehdä. Aloitin myyntitoimet ja lähdin etsimään asiakkaita, samalla tutustuin uusiin yrittäjäkollegoihin ja löysin sitä kautta kauppaa myös. Näistä tutuista tuli minulle ihan uusia kavereitakin. Liikevaihtoa vilkuillessa tunsin kuitenkin kovasti ylpeyttä siitä, että olin onnistunut jo senkin verran saamaan kauppaa aikaiseksi. Loppukuusta päätin repäistä ja ostin yritykselle myyntipaikan Kankaanpää custom showsta kesäkuun aluksi.

Bonuksena Sisäministeri Mykkänen kävi instagramissa tykkäämässä kataja -kuvastani :D

Kesäkuu

Toukokuun projektien laskutus teki kesäkuusta ihan "oikean" kuukauden. Kankaanpää Custom Show alkukuusta oli hauska tapahtuma ja sekä Hakki että Suomi 100 Sprinter pääsivät palkinnoille. Tynkäkuuksi juhannuksen vuoksi jäänyt kuukausi toi tullessaan paljon uusia kontakteja pääkaupunkiseudulla, ja tässä heitä miettiessäni olen kyllä iloinen että verkostoiduin silloin niin ahkerasti. Pienistä puroista kasvaa suuria jokia ja uusia tuttavuuksia edelleen.

Loppukuusta pidimme viikon lomaa ja ajoimme pohjoiseen kalastamaan. Kävimme Kajaanissa sekä Savukoskella korvatunturin kupeessa ja kalastin elämäni ensimmäisen harjuksen Tulppiossa. 

Heinäkuu

Heinäkuussa kokeilin töitä promootiohommissa. Pääsin työparini kanssa Stig Doggin kainaloon Hernesaarenrannassa ja tarjosin herralle oluen. Samaisessa paikassa pääsin ihastelemaan ex-työkaverini itse suunnittelemaa My little Popeda taustakangasta Popedan keikalle. 

Työasioiden puolesta heinäkuu oli jälleen erittäin hyvä kuukausi. Sain paljon aikaiseksi ja tyytyväisiä asiakkaita riitti. Kolmannet nettisivut tulivat valmiiksi ja autoteippauksia- ja niiden suunnitteluja meni eniten kaupan. Myin myös ensimmäiset valokuvauskeikat Kristalle ja ne menivät niin hyvin, että päätin ottaa hänestä itselleni luottokuvaajan.

Julkaisin heinäkuun aikana Facebook sivullani someseuraleikin, jossa esitin joka päivä yhden kysymyksen seuraajille. Halusin kokeilla jotain uutta ja ihmisiä sitouttavaa, ja väkeä osallistuikin leikkiin aktiivisesti suhteellisen hyvin.

Heinäkuun aikana tein töitä myös esimerkiksi MAN Finlandille, jakeluauton koppiteippausten saralta. Teippauksen hoiti Kittex Oy.

Elokuu

Power Truck Show elokuussa oli jymymenestys ja hirmuisen hauska viikonloppu! Rekkakärpänen puri oikein huolella, eikä vähiten kaikkien niiden komeiden autojen takia, joita showssa nähtiin.

Omalta osalta parasta viikonlopussa oli saada oma isä paikalle ja esitellä omia (ja muiden) aikaansaannoksia itse, sekä se meidän mahtava porukka. Olen edelleen tosi kiitollinen Kuljetus Auviselle että ottivat mut mukaan porukkaan niin avosylin.

Elokuu oli kiireinen sekä työn puolesta, että kamariharrastuksen puolesta. Menneiden kuukausien liikevaihtoa tutkaillessa tuli entistä vahvemmin fiilis, että se vaatimaton tavoite, jonka itselleni asetin, tulee menemään tänä vuonna rikki.

Elokuussa sain ensimmäisen ikkunateippitilauksen. Teippauksen Proveko Oy:lle hoiti yhteistyökumppanini Easytape Tuusulasta.

Työt päätyivät ruotsalaisen Trailer lehden sivuille. Hakista kävi myös ranskalainen kuvausryhmä tekemässä jotain videota, ehkäpä näemme jossain vaiheessa mihin pätkä päätyi.

Tutustuin elokuussa myös Liike Nyt:in toimintaan. Olen aika positiivisin mielin heidän toiminnastaan ja toivottavasti pystyn olla jossain vaiheessa heidän asiassaan avuksi. Politiikka on aina kiinnostanut kuntatasolla ja valtakunnallisella tasolla lähinnä epäkohtiensa vuoksi. Nykyään kuitenkin on herännyt jo pieni toivo siitä, että ehkä joskus asiat voisivat mennäkin toisella tavalla ja kansa päästä oikeasti vaikuttamaan kansalle tärkeisiin asioihin ja saamaan äänensä kuuluviin.

Päädyin myös Hjalliksen youtubekanavalle liike nyt -videolle :D

Syyskuu

Syyskuussa Nuorkauppakamaritoiminnassa päädyttiin siivouspäivän yhteydessä Mtv3 uutisiin. Päivästä hienon teki myös se, että Suomen WCUD projektikoordinaattori kertoi Tasavallan presidentin olleen tulossa meidän kanssa siivoamaan. Valitetttavasti yllättäen kuitenkin Sauli estyi ja osallistui siivouspäivään Riikassa, mutta jo tieto siitä, että herra Presidentti oli lupautunut mukaan teki minut todella ylpeäksi meidän projektista.

Kuun aikana töitä riitti tosi hyvin ja kuukauden myynti alkoi näyttämään siltä, miltä toivon sen näyttävän myös ensivuonna kuukausittain. Sillä menolla saavutan 1. tason tavoitteeni vuodelle 2019. Muutin myös syyskuun aikana virallisesti Tuusulaan, riihikallioon ja olin hetken autoton, kun isännän sprinter meni yhtäkkiä kaupan.

Kävin Hangossa kuvauskeikalla Kristan mukana "assistenttina" ja vietimme hauskan päivän siellä. Olin myös mallina kahdelle kuvaajalle TDCF harjoitustyyliin.

Lokakuu

Lokakuussa tapahtui paljon työn puolesta ja kuukausi oli tosi hyvä. Harrastuspuolella palkittiin Vuoden Poliisi 2019 ja pidettiin kamarin vaalikokous. Vaalikokouksessa päätin lähteä ehdolle hallituksen sihteeriksi ja sainkin pestin. Vuoden poliisissa pääsin kättelemään Sisäministeri Mykkästä, juomaan kahvit poliisijohdon kanssa ja lounastamaan Kämpissä poliisijohdon, krp:n alkon ja kalevan johdon kanssa. Pieniä asioita joillekin, mutta tällaiselle Veeralle aika isoja juttuja. Jo toista vuotta putkeen Vuoden poliisin seinällä komeilee Design VA:n suunnittelema kunniakirja.

Järjestin myös naisyrittäjille naistenillan, ja pienestä osallistujamäärästä huolimatta tutustuin jälleen pariin uuteen tyyppiin ja pääsin mukaan todella mielenkiintoiseen palvelumuotoilutyöpajaan josta tykkäsin ihan hirveästi!

Pääsin myyntitavoitteeseeni loppukuun puolella ja aloin haaveilemaan josko pääsisinkin jopa 12 000 € suurempaan lukemaan vielä.

Marraskuu

Marraskuussa suunnittelin Vantaan Autosiirrolle rekan teipit. Kun auto joulukuun puolella viimmein teipattiin, oli lopputulos itsellekkin yllätys. Aivan mielettömän hieno tuli! Miten näistä autoista tuleekin niin mainion näköisiä luonnossa?

Aloin kokemaan someähkyä ja rupesin vähentämään sosiaalisessa mediassa olemista. Tämän huomaa myös päivitysten vähenemisessä. Keskityin kuitenkin suhteellisen paljon instagram stories -päivitysten julkaisuihin, ja useamman kuukauden ajalta kerääntyikin aika paljon toivottavasti yrittäjiä hyödyntävää infoa tuonne. Esittelin myös uuden liiketoimintaidean parille kaverilleni ja lähdin toteuttamaan sitä.

Marraskuun pimeys kuitenkin selkeästi alkoi vaatimaan veronsa mielialassa ja jaksamiskäyrä kääntyi laskuun.

Joulukuu

Hektinen marras-joulukuun vaihde ei auttanut asiaa ja huippumyynnin marraskuun jälkeen hiljennyin joulukuuksi melko rajusti. Töitä on tullut tehtyä tukka putkella ja viimmein viikolla 50 tahti rauhoittui ja pääsin nauttimaan ansaitusta joululomasta. Tässä vuotta taaksepäin katsoessa on hienoa todeta, että vuoteen mahtui yhtä monta kohokohtaa kuin edelliseen, myynnit ylittivät odotukset ja pystyin oikeasti elättämään itseni tällä omalla yritykselläni.

Joulukuun kohokohtana oli ottaa vastaan Joulupuu keräykseen lahjakortti Sisäministeri Mykkäseltä ja kätellä häntä jälleen kerran, sekä päästä Onnibussiyrittäjä Pekka Mötön kanssa kättelemään ja kuvaan. Oli hieno ele Pekalta lähteä kamarimme vuosijuhlaan puhujaksi. Kiitos hänelle siis siitä.

Tunnen kiitollisuutta asiakkaitani kohtaan, ihmettelen edelleen keihin kaikkiin olen saanut vuoden aikana tutustua ja mitä mahdollisuuksia tämä uusi avoin mieli ja elämä pääkaupunkiseudulla onkaan tuonut tullessaan. Pääkaupunkiseudulla olen oppinut myös paljon myönteisemmän asenteen kotikontujani kohti, enkä malta odottaa sitä, että saamme kesämökkimme valmiiksi Kauhajoella ja meillä on vihdoin oma paikka jossa yöpyä kun päätän lähteä pohjanmaalle yrittäjä- ja muita tuttujani tapaamaan. Kiitos vuosi 2018, toit mukanasi iloa ja riemua enemmän kuin suruja, vaikka ne vähät surut suhteellisen suuria osaltaan olivatkin.

Tähän loppuun lisäilen kuvia vuoden varrelta.Kommentit

Suositut tekstit