Pikkuvinkit somemainontaan, lyhyesti ja ytimekkäästi

Tänään kirjoitan lyhyesti ja ytimekkäästi. Olen aloittanut monta postausta eri aiheista, mutta tuntuu siltä, että mitään näistä en saa valmiiksi. Kirjoitan tällä kertaa pienyrittäjän somemainonnasta, jota me usein hoidamme itse ja yksin.

Instagramissa olen seuraillut feediäni jo tovin ja yrityksen tilillä kun muita yrityksiä seurailee niin täytyy kyllä sanoa että aika mainostäytteiseltä näyttää. Hyvä että ihmiset on aktiivisia.

MUTTA

Kuvittele oma henkkoht. tilisi feedi kun seuraat lempituotemerkkejä instassa? Onko somea mukava selata kun uutissyöte on TÄYNNÄ mainoksia? Ei tietenkään.
Some on todella kätevä kanava yrittäjälle tavoittaa iso määrä ihmisiä kerralla, mutta todellinen seuraajakunta syntyy, kun somessa on "suhteet kunnossa".

Eli tässä vinkki nro 1:

20% mainossisältöä, 80% muuta.

Somea ei ole luotu, että siellä voisi jatkuvasti toitottaa kilpailuita, tuotealennuksia, uutuuksia jne. Ei kukaan täyspäinen ihminen seuraa sanomalehtiäkään vain siksi että mitähän mainoksia siellä tällä kertaa on (olen poikkeus tähän sääntöön, mutta enpä liene aivan täyspäinenkään kun mainosihmiseksi olen ruvennut.)

Postaa siis ensin 4 muuta ja sujauta sekaan 1 mainos vasta tämän jälkeen. Seuraajasi kiinnostuvat takuulla enemmän sivustasi.

Vinkki nro 2 on:

Hyödynnä repostaus ja muiden yritysten julkaisu. Jos näet upean aiheeseen liittyvän kuvan joka on saanut paljon tykkäyksiä, kysy saatko jakaa sen omassa tilissäsi. Jos saat, saat todennäköisesti paljon lisää seuraajia +valokuvaaja saa ansaitsemansa creditsit ja kun vielä muistat tägätä alkuperäisen postaajan kuvatekstiin, tulee kuvaajakin iloiseksi. Tästä tulikin mieleen, että pitääpä laittaa kaverille viestiä saako hänen kuvaa jakaa...

Vinkki 3:

Suunnittele tilisi. Katso, että kuvauksessasi on varmasti ohjaus verkkosivullesi/-kauppaasi, ja että se kertoo selkeästi mitä yritys tekee. Suunnittele kuvat niin, että julkaisut sopivat yhteen. Tämä on itselleni todella haastavaa, koska ikinä kun kuvaustilanne tulee, ei valotus ja kuvan väritys mätsää toisiinsa. Siispä säästä väärän väriset myöhemmälle. Ota tämän kuun teemaksi julkaista paljon valkoista sisältäviä kuvia, julkaise vasta ensikuussa ne tummat huippuotokset, joita tallentelet nyt kameraasi.

Näillä evästyksillä some pysyy mielenkiintoisena seuraajille, ja saat varmasti lisää porukkaa sivullesi. Jos sinusta tuntuu, ettei aikasi riitä tähän, Design VA Oy voi auttaa. Meiltä saat sekä julkaisusuunnittelun, että valokuvauksen tarvittaessa. Kysy lisää: info@designva.fi


Kuva: Grafixart, www.pexels.com

Kommentit

Suositut tekstit